Over ons

Cellvation® is een joint venture van de bedrijven KNN Cellulose BV (Leeuwarden) en CirTec BV (Purmerend), die als doel heeft op kosteneffectieve wijze een nieuwe grondstof uit gebruikt wc-papier te produceren. Hierbij wordt een geheel nieuw ontwikkelde technologie toegepast. In 2016 werd al met succes met de uit wc-papier teruggewonnen cellulosevezels (verwerkt in asfalt) een deel van een fietspad in Friesland aangelegd, waarmee de waarde van de technologie is aangetoond. Als gevolg van de goede testresultaten in Leek is de technologie in 2017 verder opgeschaald in Geestmerambacht met de SMART-Plant. De duurzame grondstoffenwinning uit rioolwater is ook opgemerkt door de vakjury van Aquatech, die Cellvation heeft beloond met de Overall Aquatech Innovation Award 2017!

De bedrijven CirTec BV en KNN Cellulose BV zijn actief in de watersector en op de circulaire grondstoffenmarkt. Als slagvaardige, complementaire ondernemers brengen ze Cellvation® gezamenlijk op de (internationale) markt. De ontwikkeling van de technologie wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland en de provincie Groningen via het Innovatief Actieprogramma-4.

De samenwerking tussen CirTec en KNN Cellulose wordt ondersteund door de Water Alliance, waardoor een uniek samenwerkingsverband ontstaan is tussen overheid, kennisinstellingen én het bedrijfsleven, waarbij de nadruk ligt op de innovatieve en duurzame watertechnologie die wereldwijd vermarkt kan worden. Dankzij het brede netwerk van de partijen worden ontwikkelingen versneld en wordt concrete business gerealiseerd.